Tågturné via Inlandsbanan - inställd!

2009-08-25 08:53


"Inställd på grund av för få bokade biljetter på norra bandelen".
-Biljetter återköps på försäljningsstället, uppger Terese Bengard, press och informationsansvarig för turnén. 


Allt för byn kommer via Inlandsbanan till Arvidsjaur torsdag 17 september. Foto Inlandsbanan.
Showen "Allt för byn" kommer via Inlandsbanan till Arvidsjaur torsdag 17 september. Foto Inlandsbanan. 

Inlandsbanan presenterar:
Tågturné via Inlandsbanan med Allt för byns-showgäng 14-26 september 2009.


Anmälan i pdf-format.

I höst kan du vara med om något helt unikt. Då arrangerar Inlandsbanan sin första tågturné. Vi startar i Gällivare med galapremiär 15 september, fortsätter till Jokkmokk sextonde och landar i Arvidsjaur sjuttonde september  - innan tåget rullar vidare söderut.

Allt för byn gjorde succé i Jämtland och Stockholm då tio helt vanliga grabbar från Hammarstrand gav allt för byn och gjorde en bejublad föreställning med stående ovationer varje föreställning. Biljetterna till tågturnéns föreställningar släpps idag!

Från Galapremiär i Gällivare till The Grand finalé i Hammarstrand
Nu arrangerar vi tillsammans med Inlandsbanan den första tågturnén av detta slag genom tiderna. På förmiddagen rullar tåget in på perrongen och värdkommunen hälsar välkommen. Detta följs av en lunch med lokala inslag.
-Det ska bli fantastisk roligt att åka runt i Norrlands inland med en högklassig show och att alla kommuner ställer upp i arrangemanget, säger projektledare och showartisten Robert Falk.

Lokalt framtidsarbete med Allt för byn som inspiration
På eftermiddagen arrangerar LRF och Studieförbundet Vuxenskolan framtidsseminarier om kraften som finns i kommunerna. Allt för byn berättar om sin resa och tanken är att alla ska hitta sitt eget ”Allt för byn”. Det är lokala utvecklingsgrupper, föreningar, politiker och tjänstemän som träffas och pratar framtid. 

-Tänk vilket häftigt dokument vi kommer ha sedan när vi åkt runt till alla nio kommuner och diskuterat framtidsfrågor, det kommer visa på kraften som finns i vår del av landet, säger Trine Amundsen Regionchef på Lantbrukarnas Riksförbund i Jämtland.

Publiken bjuds på det bästa ur Allt för byn-showerna:
På kvällen blir det ”The best of Allt för byn”. Efter första showen som hade premiär i november 2007 har också en ny föreställning Allt för byn – den andra showen satts upp. Även den har spelats med utsålda föreställningar i Östersund, Sundsvall och Bispgården.

-Nu ger vi Norrlands inlands det bästa ut båda showerna. Med nio grabbar och tre tjejer! säger Bosse Svenningson medlem i ensemblen och IT-chef till vardags. 

Så mycket mer än bara en show…
Allt för byn blev så mycket mer än en bara en show. Det gjorde att hela byn ställde upp och arbetade tillsammans. Bland annat byggdes en 68 meter lång Hammarstrands skylt i Hollywoodformat på Kullstaberget.
-Vi vill dela med oss av vad som hände hemma hos oss, säger Per Bergvall medlem i ensemblen, företagare och entreprenör.

Turnéplan
Tis 15 sep, Gällivare, Folkets hus 19.30
Ons 16 sep, Jokkmokk, Folkets hus 19.30
Tors 17 sep, Arvidsjaur, Medborgarhuset 19.30
Fre   18 sep, Storuman, Bollhallen 19.30
Lör   19 sep, Vilhelmina/Dorotea, Folkets hus 19.30
Tis 22 sep Sveg, Folkets hus 19.30
Ons 23 sep Svenstavik, Vigge bygdegård 19.30
Tors 24 sep Strömsund, Folkets hus 19.30
Fre 25 sep Hammarstrand, Centrum 19.30


Skriv ut: