Företagsbesök: Mellanströms Motor

2009-09-07 13:07


Bakgrund: Arvidsjaurs utvecklingsenhet (inklusive Lärcentra och Företagarna) fortsätter efter sommaren sin "roadshow" bland kommunens företag. Tidigare besöktes bland andra; träindustrin, måleri-, radio och tv (se nyhetsarkivet). Nu sätts fokus på handel.

Tidigare nyligen publicerade artiklar från handeln:
Arvidsjaurs Renslakt AB 27/8
Statoil 4/9
"Lill-Ica" 31/8
Coop Konsum 31/8 
Ica Supermarket 1/9
OKQ8 4/9

Richard Lundqvist, Mellanströms Motor. Foto Kent Norberg.
Richard Lundqvist, Mellanströms Motor: "Huskvarnas produkter blev ett lyft för oss".


Företaget Mellanströms Motor, Arvidsjaur, har sedan starten 2002 vuxit rejält:
-Då var tanken skotrar och däckverkstad. I dag säljer vi en massa olika saker. Det spretar. Därför måste nästa steg bli att renodla produkterna, säger ägaren Richard Lundqvist.


2002 hoppades Richard uppnå 6-7 miljoner kronor i årsomsättning. I dag, sju år senare, har omsättningen vuxit till hela 20 miljoner kronor.

Företaget säljer omkring 100 cyklar årligen. Till det kommer: Båtar, båtmotorer, skotrar, skotertillbehör, släpvagnar och trailers (30-tal årligen), lite datorer, trädgårdsprodukter, 4-hjulingar, radiostyrt och en komplett gummiverkstad:
-Verkstaden har vuxit för oss... Nu gör vi service såväl på skotrar som bilar och trädgårdsmaskiner. Vi har köpt in en fordonsdator, det var en nödvändighet, säger Richard.

Richard Lundqvist, Mellanströms Motor.
Richard visar verkstadsdelen/däckverkstaden.


Mellanströms Motor valde i fjol bort försäljning av motorcyklar, och satsade istället på Huskvarnas skogs- och trädgårdsprodukter:
-Det blev ett lyft för oss och går jättebra!

Richard trodde att den ekonomiska krisen i världen skulle påverka försäljningen av skotrar:
-Men nivån är precis som vanligt.

Helst skulle han vilja bygga ut lokalerna:
-Det behövs. Men det är dumt att ligga på för stora lager som nu. Därför måste vi strama ihop vår kostym och sätta fokus på vad vi egentligen vill satsa på.

Anställda: 7Skriv ut: