Arvidsjaurs kvinnojour på gång att startas

2009-11-30 15:46

 

Mötet i onsdags 25/11 med intresserade Kvinnojourskvinnor innebär ytterligare ett steg på vägen mot bildandet av Arvidsjaurs kvinnojour. 


Elva kvinnor kom på träffen som fungerade som en idéträff. Mötet bestämde bland annat att komma igång med studiecirklar, för att utbilda sig och forma ett bra team.

Det finns ett stort intresse att lära mer om lagstiftning, vad olika myndigheter är skyldiga att göra och hur man ska stötta i en akut situation.
 
Mötet beslutade att utse kontaktpersoner som intresserade kan kontakta med frågor. Kontaktpersonerna är Kristina Alexandersson k.alexa@spray.se , Eva Lidman 
eva-lidman@telia.com, Carina Brännström Carina_Brannstrom@hotmail.com  och Carola Johansson beanca_6@hotmail.com
Dessa kvinnor svarar på frågor från alla som är intresserade.
 
11 januari, 18.30, blir det ett nytt möte fullmäktigesalen.
Alla kvinnor som är intresserade är välkomna!

Då ska det utses en interimsstyrelse, som ska leda föreningen fram till första årsmötet. På det mötet kommer Eva och Mildred från kvinnojouren Iris i Luleå att medverka. De ska vara behjälpliga i bildandet av föreningen. 
 
Mycket glädjande är att Sparbanken Nord genom Framtidsbanken har beslutat att ge föreningen ett bidrag på 10 000 kronor. Pengar som ska gå till exempelvis föreläsningar eller utbildningar. Det innebär att föreningen har ett litet startkapital.
Förhoppningsvis kan Sparbankens generösa gåva också stimulera andra företag att bidra på något sätt.

/Britt-Inger Hedman

 


Skriv ut: