Inbjudan till upphandlingsseminarium i Arvidsjaur

2009-06-03 08:40


Anne Engberg
Ann Engberg jobbar med kompetenshöjande insatser inom biltestbranschen. Nu inbjuder hon till ett upphandlingsseminarium med anledning av ett projekt som heter "Kompetensförsörjning för Framtiden": "Vi behöver tillgång till bra leverantörer och konsulter" säger hon. 


Visste ni att Arvidsjaurs kommun upphandlar varor och tjänster till ett värde av ungefär 100 miljoner kronor varje år?


Nu har kommunen dessutom beviljats medel till kompetensförsörjande insatser inom projektet Kompetensförsörjning för Framtiden, till ett värde av sex och en halv miljon på två år! Total projektbudget ligger på 8,8 miljoner och pengarna kommer från  Europeiska Socialfonden, programområde 1. Målgruppen är anställda inom och kring vintertestbranschen i Arvidsjaurs, Arjeplogs, Sorseles och Älvsbyns kommuner.

-Pengarna ska gå till olika sorters insatser för kompetenshöjning av målgruppen säger Ann Engberg, Utvecklingsenheten, som är projektledare.

Det är ett väldigt vitt område med efterfrågade utbildningar inom såväl språk (särkilt fokus på tyska), administration och ekonomi, service, säkerhet och olika tekniska kurser.

Meningen är att utbildningar och insatser ska ske på det sätt som passar de som ska gå dem. Vilket kommer att innebära att samma sorts kurs kommer att ges i många olika varianter och även på olika platser. En del vill läsa en vecka i sträck medan det för andra passar bättre att läsa en dag i veckan under en längre tid.

-Det här gör att vi, förhoppningsvis, kommer att producera en hel mängd insatser under de år projektet löper och då behövs det tillgång till bra leverantörer och konsulter.

Efterfrågade insatser kommer under sommaren att läggas ut till offentlig upphandling inom ramen för LOU och därför inbjuds nu potentiella leverantörer in till ett seminarium där projektet kommer att presenteras och relaterade upphandlingsfrågor kan diskuteras.

Medverkande är inköpsansvarig på Arvidsjaurs Kommun, Mikael Renberg och projektledare Ann Engberg samt lärcentraansvarig Anne Åberg.

- Beväpna er med frågor! Varmt välkomna, hälsar Ann.


Plats:   Kommunhuset, Arvidsjaur
Datum:  090611
Tid:    13.00 – 15.00

O.s.a senast  090605 till ann.engberg@arvidsjaur.se


Skriv ut: