Stjärnteatern ger: "En dag i tunnelbanan"

2009-04-21 11:43


Alexander Cryner
Utställning om tunnelbanan. Alexander Cryners har gjort denna utställning i samband med att Stjärnteatern skall ha sin teaterföreställning "En dag i Tunnelbanan" på onsdag och torsdag i Arvidsjaur.
 

Stjärnteatergruppen i Arvidsjaur är åter aktuell med en ny föreställning:
-Vi bjuder på skräckdramakomedin "En dag i tunnelbanan". En resa med blåa och röda linjen, där allt möjligt händer, säger Annika Pettersson, SV Nord.


Gruppen har jobbat sedan jul med föreställningen, som är ett samarrangemang mellan SV Nord, Medborgarhuset och FUB (Föreningen för utvecklingsstörda barn och ungdomar). 
Ensemblen består av 15 personer:
-Det här är femte säsongen vi jobbar med teater. Deltagarna har kommit med idé och skrivit manus själva.

Handlingen utspelar sig i tunnelbanan. Hur kommer det sig?
-Alexander Cryner i vår grupp har ett intresse för tunnelbana. Alla nappade på idén om att skildra en resa från T-centralen ut på Blå linjen mot Akalla samt en avstickare med Röda linjen. På varje station vi stannar händer det olika saker, säger Annika och avslöjar att det lär dyka upp monster bland annat...


Stjärnteatergruppen. Arkivbild Kent Norberg.

Hon berättar vidare att alla i ensemblen vuxit som människor i och med Stjärnteaterns olika framträdanden, under fem års tid:
-De är duktiga är på att improvisera och alla har olika talanger. En del är skådespelare andra sköter ljus, ljud eller rekvisita.
-Vi har jätteskoj och ni är alla välkomna på våra två föreställningar!

Premiär onsdag 22/4 19:00 i Medborgarhuset. 
Föreställning två: 23/4 - samma tid och plats.
Entré 50:- inklusive fika.
Lotterier.

 


Skriv ut: