Kevin Borgs hjärta klappar för Arvidsjaur:

2009-04-23 19:47

 

Sofia och Kevin hemma hos hennes föräldrar i Arvidsjaur. Foto Lena Lundgren.
Sofia och Kevin hemma hos hennes föräldrar i Arvidsjaur. Foto Lena Lundgren.

-Jag kommer aldrig att glömma Arvidsjaur och vad ni gjort för mig, säger Kevin Borg i en öppenhjärtig intervju med kommunens hemsida.


Samtalet går på svenska. Även om vissa ord kan vara lite svåra att uttala, fungerar det helt okej. Kevin berättar att han och Sofia nu funnit sig till rätta i deras lägenhet i Hägersten, Stockholm. De väntar på en soffa de beställt och några kartoner på väg ner med Sofias släkting:
-Nu börjar vi få ordning.

Kevin gillar svärmor Lenas matlagning. Foto Lena Lundgren.
Kevin hemma hos svärföräldrarna på Borrgatan, i Arvidsjaur, förra helgen: ”Sofias mamma Lena lagar så god mat…”.
   

Mycket har hänt i Kevins liv sedan han för första gången kom till Sverige och Arvidsjaur:
- Jag minns att jag sjöng på ishallen och fick vara med i lokaltidningen. Det kändes som wow, det här vill jag göra i framtiden!

Och på den vägen är det: Vinst i Idol 2008, Årets Arvidsjaurbo och ungdomskulturpristagare 2008 samt Årets Norrbottning 2008, egen singel "Street Lights" följt av första fullängds-cd:n ”The Beginning”, videoinspelning i Los Angeles, turné med eget band, radio- och tv-framträdanden.

Kevin Borg och hans bandmedlemmar. Privat foto.
Kevin Borg övar med sitt band. Privat foto.
 
Numer är du Kevin med hela Sverige:
- Det känns verkligen jättekul! Mitt band och jag har hunnit med att spela på massor av platser sedan Idol. Min manager säger att det ”regnar gig”. Kul att många ställen vill ha mig.
 -Nu hoppas jag även att få spelning i Arvidsjaur igen…

Hur blir du mottagen ute i landet?
- På alla platser jag turnerat till har folk varit väldigt välkomnande.

Tjejerna verkar gilla dig. På din hemsida skriver de hyllningar hela tiden.
- Ha, ha.. Ja, det är otroligt. Men roligt.

Sofia och Kevin på premiär i Stockholm. Foto privat.

Såg att det var närmast hysteri vid ditt besökt i hemlandet Malta, nyligen. Du fick även träffa presidenten:
- Ja, och i augusti ska jag tillbaka för en liten turné. Det känns bra veta att jag nu har två länder som uppskattar min musik.

Kevin Borg på skoter i Arvidsjaur. Foto Kent Norberg.
Kevin Borg "hemma" i Arvidsjaur: "Jag gillar att köra skoter när det är så här bra före. Men inte när det är vatten och slaskigt på isarna. Har även testat det och fastnat, ha ha".

Du var till Arvidsjaur helgen efter påsk:
- Jo, det var enda helgen innan augusti som jag kunde ta ledig några dagar. Vi bokade en flygbiljett med kort varsel. Det blev fyra dagar i Arvidsjaur. Skönt att få koppla av och äta Sofias mamma, Lenas, god mat, he he. Men det är verkligen annorlunda jämfört med Stockholm. Folk känner igen mig här men det är mer lugnt. Dessutom är det nästan sommar i Stockholm - här är det fortfarande is på sjöarna.

Så är det. Sverige är ett "avlååångt" land. Men nu är ledigheten över och det vankas alltså jobb igen . Massor av jobb, ändå fram till hösten. Låter tufft!
- Precis, men ett kul jobb med många möten och signeringar.  Jag ska vara i Västerås och Lindköping närmaste dagarna. Måndag var det något annat arrangemang, sedan bär det iväg upp till Umeå på tisdag. Kul med Norrland!
-Efter det väntar livesändning på Expressens webb.

Kevin fick rejält med sändningsutrymme i Bingolotto, påskhelgen. Förutom att spela lotto och sjunga erbjöds han skänka en summa pengar till valfri förening. Han valde MG/Arvidsjaur hockey.

Ändå tycker en del människor jag träffar att du inte syns så mycket numer:
-Man kan inte synas på tv hela tiden. Det finns ju andra sångare i Sverige som också ska synas. Men jag har haft tur att få vara med i flera radio- och tv-program. Dessutom är det en del roliga överraskningar på gång. Men allt är hemligt, så jag kan tyvärr inte kan avslöja något än.

Om du själv fick välja, vilket program skulle du gärna göra i tv?
-Körslaget vore roligt. Då skulle jag välja Arvidsjaur. Sofia har nämligen berättat det finns en bra kör hos er. Tänk att få leda ”Team Arvidsjaur” i tv!.

Kevin i Medborgarhuset i Arvidsjaur, december 2008. Foto Kent Norberg.
”Tänk att få leda ett Team Arvidsjaur i Körslaget” säger Kevin Borg.

Har all uppståndelse förändrat dig som människa?

- Varken Sofia eller jag har förändrats. Vi är som vanligt, som innan.

Lycka till i fortsättningen!
- Tack! Och förresten, Kent, hör du något om en bra stuga nära vatten i Arvidsjaur, där vi kan vara ibland på året, hör gärna av dig.

Klart det!

Taxi Arvidsjaur skjutsar Kevin och Sofia till flyget ner till Stockholm och jobbet. Privat foto.
Taxi i Arvidsjaur skjutsar Kevin och Sofia till flyget för färd ner mot Stockholm och fortsatt jobb. Kalendern är fullbokad ända fram till augusti. Privat foto.


 


Skriv ut: