Arvidsjaurelever vidare till riksfinal i "Teknik-8:an"

2009-04-24 14:15


Klass 8cd vid Frihemsskolan i Arvidsjaur är vidare t ill riksfinalen i tävlingen Teknik-8:an. Foto Kent Norberg.
Klass 8cd vid Frihemsskolan i Arvidsjaur är vidare t ill riksfinalen i tävlingen Teknik-8:an.
Vinsten gav 7500 kr som uppges gå till ett Lisebergsbesök. Dessutom fick klassen en check på 60 000 kronor till resa, mat och logi under vistelsen på riksfinalen i Trollhättan, Göteborg, 17-19 maj.


Fridhemsskolans klass 8cd, Arvidsjaur, har tagit sig vidare till riksfinalen i tävlingen "Teknik-8:an", som avgörs 17-19 maj i Trollhättan. Detta efter att på torsdagen vunnit regionsfinalen i Luleå, i konkurrens med 43 andra klasser:
-Jättekul, säger läraren Johan Bergström som vann pris för "Bästa lärare".Uppgiften fram till regionfinalen var att klasserna skulle bygga en solcellsdriven bil:
-Den gick jättebra. Vi var den enda klassen som fick bilen att röra på sig. Så vi vann! Man kan säga att bilen tog oss till finalen, säger eleverna Ronja Ask och Frida Åhman.

Ronja Ask, läraren Johan Bergström och Frida Åhman, 8 cd. Foto Kent Norberg.
Ronja Ask, läraren Johan Bergström och Frida Åhman, 8 cd, med den bil som tog dem till riksfinalen i Trollhättan 17-19 maj. 

Nu väntar en ny uppgift med att bygga en solfångare, som ska värma upp vatten. Men tiden är minst sagt knapp...
-Riksfinalen blir en tuff nöt att knäcka. Men vi får försöka komma på något bra och ge alla finalklasserna en rejäl match, säger Johan Bergström.  

 

 


Skriv ut: