Inga förband läggs ner!

2008-09-13

Armens Jägarbataljon blir kvar enligt aliansregering

Jägarbataljonen blir kvar i Arvidsjaur? Foto Kent Norberg -08

"Det blir inga nya förbandsnedläggningar. Hela raden av orter från Arvidsjaur och Luleå i norr till Ronneby och Revinge i söder kan andas ut. Det blir inte någon nedlagd armégarnison, flygflottilj, sjöbevakningsenhet eller något halverat hemvärn".


Obalansen i försvarsekonomin är hanterad. Regeringen har fått ordning på Försvarsmaktens ekonomi genom att skära 2,3 miljarder kronor i materielanslagen till 2011 och flytta pengar till förbandsverksamheten. Därmed behöver inga förändringar i grundorganisationen genomföras, skriver de fyra statsråden och partiledarna Fredrik Reinfeldt, Maud Olofsson, Jan Björklund och Göran Hägglund . (Hämtat från www.svd.se)

SVD.se publicerar i dag en gemensam artikel av de fyra borgerliga partiledarna på sin debattsida: Inga förband lägg ned!

Arvidsjaurs kommunalråd kommenterar dagens besked:

Kommunalrådet Jerry Johansson
Jerry Johansson, kommunalråd i Arvidsjaur. Foto Kent Norberg


Jerry Johansson vid ett av de otaliga föredragen om den militära verksamheten, Arvidsjaur samt den textverksamhet som finns i området.
Här i samband med försvarsutskottes ordförande, Anders Carlssons, besök på AJB/FMVE, i Arvidsjaur, tidigare i höst.


-Eftersom det framgår av de fyra borgerliga partiledarnas inlägg på Svd debatt, att grundorganisationen ska förbli intakt är det ett väldigt glädjande besked för oss kommunmedborgare, säger Arvidsjaurs kommunalråd Jerry Johansson, när han nås av beskedet på lördagsmorgonen.

Han skickar en speciell hälsning till alla officersfamiljer och andra anställda vid Försvarsmakten i Arvidsjaur:
-Nu har vi mandat att fortsätta utbilda försvarsmaktens mest kostnadseffektiva och bästa soldater!

Vidare "spår" kommunalrådet i "kristallkulan" att verksamheten kommer att växa:
-Redan i dag kommer 24 länder till Arvidsjaur för att vinterutbilda sig. Jag tror det finns en potential här som kan växa till något enormt stort!

Text och foto: Kent Norberg
Informatör, Arvidsjaurs kommun
070-24 24 396

Skriv ut: