Restaurangelever från Arvidsjaur tränar inför uttagning till Nobelmiddagen

2008-11-19 08:09

Restaurangprogrammet.
Seniordag i Arvidsjaur. Elever från Restaurangprogrammet tränade in i det sista inför Nobelmiddagsuttagningen. Direkt efter lunchen med 250 gäster i Medborgarhuset, åkte elever från programmet med tåg ner till Stockholm. Förhoppningen är att lyckas ta sig  till Nobelfesten. 


För tredje året i rad finns Sandbackaskolan i Arvidsjaur med i uttagningen för Nobelmiddagen!
- Vi ställer upp med fyra elever i serveringen och två kökselever, säger Kristina Stenbro, lärare på restaurangprogrammet.


Enligt Kristina är det ingen dans på rosor utan hårt arbete som förväntas, såväl av elever som lärare:
- Som lärare ska vi vara tillhands för eleven, men även jobba som hovmästare och dirigera den fasta personalen. Lite skinn på näsan är med andra ord bra att ha. Där kan jag väl säga att jag ligger lite efter… (skrattar)

Elever från Restaurangprogrammet i Arvidsjaur. Foto Kent Norberg
Elever från restaurangprogrammet i Arvidsjaur. Till vänster skymtar läraren Roland Sandgren.

Kristina säger att känslan på sådana här stora tillställningar i Stockholms stadshus är en ”upplevelse” för serverings- och kökspersonalen:
- I dag, tisdag, laddar vi med att servera sopplunch för 250 gäster i Medborgarghuset. Och om några timmar bär det i väg till huvudstaden för att se om vi blir godkända till Nobel 2008!

Vad krävs för att klara en uttagning?

-Man måste exempelvis fixa att bära på 15 tallrikar samtidigt och besitta bra kondition och styrka. Lördag kväll, efter sista passet, får vi besked om vilka som klarat sig. Vår målsättning är att även i år sätta Arvidsjaur på kartan!

Kökselever som åker med på resan är: Rebecca Enberg och Johan Isaksson. Från serveringen åker; Camilla Sahlström, Emma Holmgren, Elin Rannerud och Hanna Löfgren.
Lärare:  Kristina Stenbro & Roland Sandgren.

Nobelmiddagen är 10 december.


Skriv ut: