Kemikalier i hemmet

Lär dej och dina barn att minska risken för kemiska olyckor i hemmet genom att gå in på kemikalieinspektionens webbplats hannashus.se

På webbplatsen hannashus.se får barn lära sig att bli mer medvetna om riskerna med farliga kemiska produkter. Syftet är att minska antalet olyckor i hemmet.

Varje år skadas flera hundra barn på grund av att de har kommit i kontakt med farliga kemiska produkter som är vanliga i våra hem, såsom tändvätska, maskindiskmedel eller tvättmedel. För att skydda barnen bättre och öka medvetenheten hos både barn och vuxna om den viktiga varningsmärkningen lanserar nu Kemikalieinspektionen, i ett samarbete med Danmark, Finland, Island och Norge, den pedagogiska webbplatsen hannashus.se.

På hannashus.se kan barnen klicka sig runt bland olika vardagssituationer i hemmet och svara på frågor om varför de tror att Hannas mamma, syster, pappa eller bröder gör på ett visst sätt, i kontakten med farliga kemiska produkter.

– Självklart är det alltid föräldrarnas ansvar att förvara och använda farliga kemiska produkter på ett säkert sätt. Men om kunskapen om produkterna ökar bland barnen hoppas personalen på kemikalieinspektionen att olyckorna ska minska. 

Hannashus.se har tagits fram genom samarbete med nordiska myndigheter med finansiering av Nordiska ministerrådet.

Relaterade Länkar

Skriv ut: