Energi & Klimatrådgivning

 

Har du frågor om energi? Då kan du ringa eller mejla dina frågor till din kommunala energi- och klimatrådgivare. Energi- och klimatrådgivaren är en konsumentvägledare inom energiområdet. På energi- och klimatrådgivningen kan privatpersoner, företag och föreningar få kostnadsfria råd i olika frågor som rör energi, exempelvis frågor om uppvärmning, kylning, elanvändning och egen småskalig elproduktion med solceller. Energirådgivaren säljer ingenting och gör inte reklam för specifika produkter, märken eller återförsäljare utan ger opartiska råd i frågor som rör energi. Tjänsten är kostnadsfri och till för alla som vill minska sin energianvändning, både för plånbokens skull och för klimatets!

Energi- och klimatrådgivare för Arvidsjaur, Älvsbyn och Arjeplogs kommuner har sitt kontor på kommunhuset i Älvsbyn och nås via telefon på 0929-170 63.

 

Du kan exempelvis få råd om att:

  • minska energianvändningen i din bostad eller lokal
  • sänka dina energikostnader
  • ändra uppvärmningssystem
  • minska din klimatpåverkan
  • installera solceller
  • förbättra fönster, isolering, belysning, med mera

 

Varför finns energi- och klimatrådgivningen?

Energi- och klimatrådgivningen syftar till att främja en effektiv och miljöanpassad användning av energi och minska energianvändningen och dess klimatpåverkan samt bidra till att vi ska uppnå de energi- och klimatpolitiska mål som riksdagen har satt upp.

Förutsättningarna på energiområdet förändras hela tiden. Statliga energibidrag införs och tas bort, marknader avregleras, miljölagstiftning och regler ändras. Informationsflödet är stort och svåröverblickbart och därför har varje kommun en energi- och klimatrådgivare som har som uppgift att bistå medborgare, företag och organisationer med rådgivning inom energiområdet. Verksamheten finansieras genom ett årligt bidrag från statliga Energimyndigheten.

Bildresultat för facebook logga

Följ ”Energi- och klimatrådgivningen i Älvsbyn, Arvidsjaur och Arjeplog” på facebook för att få de senaste nyheterna! Tryck på bilden för att komma till facebook-sidan.

 

 

 

Skriv ut: