Glödlampor med en blå himmel som bakgrund
Glödlampor med en blå himmel som bakgrund

Energi & klimatrådgivning

Har du frågor om energi? Då kan du ringa eller mejla dina frågor till din kommunala energi- och klimatrådgivare.

Energirådgivaren säljer ingenting och gör inte reklam för specifika produkter, märken eller återförsäljare. Energirådgivaren ger opartiska råd i frågor som rör energi. Tjänsten är kostnadsfri och till för både privatpersoner och företag som vill minska sin energianvändning. En vinst för både din plånboken och för klimatet! 


Du kan exempelvis få råd om att:

  • minska energianvändningen i din bostad eller lokal
  • sänka dina energikostnader
  • ändra uppvärmningssystem
  • minska din klimatpåverkan
  • installera solceller
  • förbättra fönster, isolering, belysning, med mera

Arvidsjaur, Älvsbyn och Arjeplogs kommuner har gemensam Energi- och klimatrådgivare. Kontaktuppgifter till rådgivaren hittar du längre ned på denna sida.

 

Varför finns energi- och klimatrådgivningen?


Energi- och klimatrådgivningen syftar till att främja en effektiv och miljöanpassad användning av energi och minska energianvändningen och dess klimatpåverkan. Rådgivningen ska även bidra till att vi uppnår de energi- och klimatpolitiska mål som riksdagen har satt upp. 

Förutsättningarna på energiområdet förändras hela tiden. Statliga energibidrag införs och tas bort, marknader avregleras, miljölagstiftning och regler ändras. Informationsflödet är stort och svåröverblickbart och därför har varje kommun en energi- och klimatrådgivare som har som uppgift att bistå medborgare, företag och organisationer med rådgivning inom energiområdet. Verksamheten finansieras genom ett årligt bidrag från statliga Energimyndigheten.

Bildresultat för facebook logga

Följ ”Energi- och klimatrådgivningen i Älvsbyn, Arvidsjaur och Arjeplog” på facebook för att få de senaste nyheterna! Tryck på bilden för att komma till facebook-sidan.

Filippa Ekroth

Energi- och klimatrådgivare i Arvidsjaur, Älvsbyn och Arjeplog

Telefon: 0929-170 63
E-post: filippa.ekroth@alvsbyn.se

 

 

Skriv ut: