Storgatan (västerut) i Arvidsjaur klockan 15:25, torsdag em. Foto Kent Norberg

Vädersituationen

2017-11-23 14:15

SMHI:s prognos det närmast dygnet i norra Norrlands inland:

Snöfallet avtar

Det är fortsatt besvärligt med snöfall och blåst i norra delen under morgonen. Intensiteten avtar under dagen och den tidvis friska sydostvinden avtar men det fortsätter snöa. Möjligen att nederbörden delvis övergår i regn. I södra delen mest uppehåll och tidvis minskad molnighet. Idag 0-5 minusgrader. Inatt sydlig vind och i hela området mest uppehåll, då 4-8 minusgrader.

Texten granskades idag kl. 05.


 


Torsdag: Rådande vädersituation i länet med kraftigt snöfall och hårda vindar, framför allt i kustlandet och norra Lapplandsfjällen, bedöms tillta under torsdagseftermiddagen.


Länets myndigheter och aktörer samverkar kontinuerligt och arbetar med att hantera situationen för att alla samhällsfunktioner ska kunna fungera med så få störningar som möjligt.

Kombinationen hård vind och kraftigt snöfall gör det mycket besvärligt i trafiken. Trafikverket har full beredskap i området och rekommenderar att man inte ger sig ut på vägarna. Polisen uppmanar att anpassa hastigheten och hålla avstånd om man måste ge sig ut i trafiken.

Länsstyrelsen uppmanar alla att vara uppmärksam på vädret och följ SMHI:s väderprognos.


Relaterade Länkar

Skriv ut: