Seth Birgersson, Göteborg samtalade med kommunfullmäktiges ordförande Peter Rydfjäll vid torsdagskvällens säsongsstart för eventverksamhet i Pjesker. Foto Kent Norberg.

Uppstart för vinterevent

2018-01-12 11:30

På torsdagskvällen var det uppstartsfest för nystartade eventföretagen Tripple-X och Pjesker Adventure. Bybor och folk i eventbranschen var inbjudna att mingla och utbyta erfarenheter inför den stundande högsäsongen.

Tripple-X med säte i Akkavare startade så sent som i höst. Men en av de tre delägarna Robert Möller är överväldigad över intresset:
-Ja, med tanke på att vi är så nya är jag förvånad över hur bra det ser ut med bokningar. Vi hade en målsättning... Det är redan det dubbla!


Robert Möller, en av tre ägare i nystartade eventföretaget Tripple-X. 

De jobbar huvudsakligen med skoterevent och paketlösningar mot tysktalande grupper:
-Men vi kan arrangera det mesta. Huvudsaken är att alla vill samma sak, skrattar Robert.

Mikael Eriksson, Pjesker Adventure, är också positiv nu när deras andra säsong drar igång på allvar:
-Vi har betydligt fler bokningar nu jämfört med första året i fjol. Det ser bra ut! Men självklart skulle vi gärna se mer ruljans under barmarkstiden. Vintern rullar liksom på av sig själv.
-Kanske är det behövligt med vila. Men lite tokigt är ju att när vi har den bästa årstiden kring påsk, då har alla eventkunder försvunnit från vår kommun... säger Mikael, som närmast väntar 14 personer från SJ.


Mikael Eriksson, bakom bardisken på Pjesker Adventure. På bilden syns även Peter Manner, Arvidsjaurs destinationskontor och Bodo Barth, ZF. 

Det handlar om certifieringskurs, och varför då inte blanda nytta med nöje och njuta av vacker natur, skoterturer, varma bad och god mat! 


Byborna Jonas Granberg och Tord Holmström var några bybor som besökte uppstartsträffen på torsdagsvkvällen.


Janina från Tripple-X bjöd på förfriskningar vid isbaren.


Från Hannover till Arvidsjaurs flygplats tar det endast två timmar. Och efter ytterligare en halvtimme kan du vara här...

Robert och Mikael samt Johan Sellbom, Visit in Pjesker (gokart på is samt Porsche event) berättar att de samarbetar för att kunna erbjuda så bra upplevelser som möjligt, för de kunder som kommer till Arvidsjaurs kommun:
-Vi har även samarbete med andra aktörer, exempelvis Abborrträsk Naturupplevelser vilka är särskilt kända för deras rödingfiske, säger Mikael Eriksson.

 

 

 


Skriv ut: