Starten för Skoljoggen i Arvidsjaur har just gått... Foto Kent Norberg.

Skoljoggen i Arvidsjaur

2017-09-13 13:55

Skoljoggen är Sveriges största löpararrangemang för barn och ungdomar och arrangeras varje höst i skolorna runt om i landet:
-Det är tredje året vi håller till i Marklundsparken. Vi vill slippa ha ungdomarna ute på vägarna. Det är perfekt här, säger Fridhemsskolans rektor Leif Carlsson.

 

Leif berättar att eleverna får poäng för varje varv de gör kring parken och de som samlat in flest vinner vandringspokalen:
-Sjuorna, åttorna och niorna har var sin "fålla" där vi har lärare som prickar av dem, för varje varv...


Clara Hägglund, ger klartecken för star av Skoljoggen i Arvidsjaur. Foto Kent Norberg.

Enligt sajten skoljoggen.se deltar årligen närmare en halv miljon unga i Skoljoggen, som 2017 arrangeras för 35:e gången. Huvuddagen då de allra flesta skolorna arrangerar Skoljoggen är 13 september.

-Huvudsaken är att barn- och unga får komma ut och röra på sig!

Alla elever från förskoleklass till årskurs tre på gymnasiet deltar på sina villkor. Springa, jogga, lunka eller gå – det väljer de själva. Skoljoggen är egentligen ingen tävling, utan en manifestation för idrotts- och löparglädje.

Men det är upp till varje skola att skapa sitt arrangemang. Men från Skolidrottsförbundets sida uppmanar de att sätta barnens glädje i fokus och få så många som möjligt att tycka om den här dagen. Att tycka om Skoljoggen.

I samband med Skoljoggen samlas en frivillig Springslant in bland elever, skolpersonal och föräldrar till en förmånstagare och Skolidrottsförbundet. Åren 2017-2021 är förmånstagaren Clowner utan Gränser. 


Skriv ut: