Jenny Bjuhr, ordförande i Arvidsjaurs styrgrupp för vo-college, tillika enhetschef på avdelningen för funktionshindrade, tog stolt emot certifikatet av Ann Gripenlöf, webb- och administrationsansvarig vid vo-colleges kansli, Stockholm. Foto Kent Norberg.

Sandbackas vårdprogram certifierat

2018-01-23 10:53

På måndagen fick Sandbackaskolans vård- och omsorgsprogram sitt bevis på att utbildningen nu är ett certifierat vård- och omsorgscollege:
-Det har varit en lång process... Men nu känns det fantastiskt kul att vi äntligen är i hamn! sa biträdande rektorn Nils-Åke Asplund.

Dagen till ära bjöds eleverna på tårta och alkoholfritt bubbel, serverat av bland annat kommunalrådet Lotta Åman:
-Behovet av vård- och omsorgspersonal är markant. Ett erkännas vo-college innebär ett kvalitetsmärke för arbetsgivaren. Så nu hoppas jag att ni stannar kvar och vill jobba i Arvidsjaur. Stort grattis till er alla! sa kommunalrådet och lade till att hennes yrke i grunden också är i samma bransch.

 
Jenny Bjuhr, Nils-Åke Asplund och Ann Gripenlöf är i färd att öppna bubblet för att fira certifieringen. Kommunalrådet Lotta Åman serverar tårta till eleverna. Foto Kent Norberg.

Ann Gripenlöf, vo-college kansli i Stockholm, flyg upp till Arvidsjaur för att dela ut certifieringen:
-Vi jobbar för att höja kvalitet och certifierar därför mellan arbetsgivare, fack och skolorna för att få en bra mix. När ni elever nu kommer ut på arbetsmarknaden med era diplom, då vet arbetsgivarna att ni genomgått en kvalitativ utbildning.

 

Ann berättade vidare att college finns över i stort sett hela landet med 22 regionala och 88 lokala collage (Arvidsjaur är nummer 87 i ordningen). Totalt 133 anslutna gymnasieskolor, 80 orivata arbetsgivare samt 176 vuxenutbildningar, 42 yrkeshögskoleutbildningar och 19 regioner/landsting.

Måndagens certifiering innebär dock inte att Sandbackaprogrammet kan slappna av...
-Nej, om fem år är det dags för uppföljning och recertifiering av utbildningen. Vi ska jobba för att fortsätta hålla fanan högt! sa biträdande rektor Asplund.

Vård- och omsorgsprogrammet på Sandbackaskolan i Arvidsjaur är en treårig utbildning som nu omfattar totalt 41 elever.


Skriv ut: