Stefan Millgård är ny skolchef i Arvidsjaurs kommun:"Nu handlar det om att få en organisation på plats som ger långsiktig kvalitativ utbildning och stabil ekonomi" säger han. Foto Kent Norberg.

Presentation av nye skolchefen

2018-08-27 11:14

Han är uppväxt i Timrå, bor i Luleå och pendlar till Arvidsjaur:
-Vi talar om Arvidsjaurs kommuns nye skolchef, Stefan Millgård, 47.

Stefan har gedigen erfarenhet från skolvärden som gymnasielärare, fackligt ombud samt vice ordförande i Barn- och ungdomsnämnden (Ljusdal). 

Mellan åren 2004-2009 jobbade Stefan som rektor på Tunaskolan, sedan blev det ett antal år som ombudsman för Lärarnas Riksförbund - innan han tog tjänsten som rektor i Luleå, på Hertsöskolan:

Vad fick dig då att nappa på erbjudandet som skolchef i Arvidsjaur, bättre lön?
-Nej, inte alls något sådant. Som ombudsman i LR har jag har lärt känna flera lärare i Arvidsjaur och fått en bild av skolan som en förebild. Nu har det inte varit så sista åren. Men det kändes intressant att anta utmaningen.

Stefan gillar den öppenhet han upplever ute bland folk i samhället:
-Jo, det är något speciellt med Arvidsjaur. En härlig puls trots att det är ett litet samhälle. Folk är generellt sett vänliga och positivt inställda. Dessutom finns det en utbildningstradition som jag gillar i och med att jag värnar om samma utbildningsmöjligheter vare sig man bor i glesbygd eller storstad.
-Det bidrog till att jag valde att tacka ja till erbjudandet som skolchef.

Stefan ser åtagandet långsiktigt:
-Självklart. Det är ett arbete för att få en organisation på plats, som ger långsiktigt hög kvalitet och stabil ekonomi.

Lite om dig själv. Vad är dina främsta intressen?
-Musik. Jag spelar alla slags instrument och sjunger i Erik Westbergs vokalensemble. Fotografering är ett annat intresse. Sedan försöker jag även hinna med att köra lite motorcykel, jaga älg och småvilt på hösten samt åka skidor på vintern.

Stefan berättar vidare att han även varit ledare för scouterna och chef inom hemvärnet:
-Totalförsvar är viktigt för kommunerna att se över och planera. Skolan har mycket att bidra med där, men det får vi prata om en annan gång.

Till sist, är det inte jobbigt att pendla, det är ju ändå 160 kilometer enkel väg till Luleå?
-Nej det går bra, jag bor ju i min lilla lya här på veckorna. Men det är klart, våra barn börjar bli vuxna. Om några år sitter min hustru Camilla och jag i en stor villa på Bergnäset. Vem vet vad som händer då..?

-Camilla är biträdande gymnasierektor, utbildad lärare och specialpedagog. Hon har nog inga problem att få jobb. Men det är en fråga för framtiden, säger Stefan och kilar iväg på ett i raden av möten med sin "nya" personal.

 

 


Skriv ut: