Glommerssystrarna Emelie och Stina Edström öppnar klädbutiken LNKN-Clothing. Foto Kent Norberg.

Nya klädaffären LNKN-Clothing har öppnat!

2018-04-24 15:53

I torsdags var det dags för Arvidsjaurs nya klädföretag LNKN-Clothing att öppna dörrarna till butiken: 
-Det känns jättespännande att bli egenföretagare, säger systrarna Stina och Emelie Edström som tillsammans ska driva klädbutiken.

Butiken har de inrett i samma lokal som Lindqvist kläder huserat i under massvis med år. Nya företaget LNKN-Clothing är en liten flirt med Lindqvist ("Linkan"), där Emelie hann jobba fyra år innan ägaren Håkan Rask - tidigare i vinter valde att lägga ner verksamheten, och gå i pension.

Det ena ledde till det andra... Systrarna Emelie och Stina tog därmed steget till att starta eget:
-I början kände jag mig bara peppad. Men nu när öppningsdagen närmar sig med stormsteg, känner jag mig även lite nervös, erkänner Emelie.

Tjejerna vill dock poängtera att hyllorna ännu inte är helt fyllda:
-Vi jobbar dag som natt, öppnar kartonger och fyller på pö om pö och hoppas att gamla Lindqvistkunder som nya kunder ger oss en god chans att jobba in oss, säger Stina.I butiken finns såväl dam- som herrkläder, i de flesta storlekar. Jeans, skjortor, kepsar med mera. Dessutom laddas det för en nyskapande hörna med Fjällrävenkläder och en "gentelmannahörna" med kostymer och lite stilfullare skjortor:
-Vår ambition är att kunna erbjuda något för alla. Lindqvists klädmärken kommer att finnas kvar. Men vi ska vara lyhörda för önskemål och hoppas att kunna lansera nya märken till hösten om allt går enligt tidsplanen.

I tidsplanen finns även satsning på näthandel. Ett måste i dag:
-Men nu hälsar vi alla gamla Lindqvistkunder och nya kunder välkomna till vår butik!


Skriv ut: