Arkivbild från tidigare år. Elever på Ringelskolan gör vågen sedan de städat deras närområde.

Anmäl er till Håll rent 2018 - sista veckan för anmälan!

2018-04-16 06:33

Nu är det hög tid att anmäla sig till 2018 års upplaga av kampanjen "Vi håller rent":
-Efter de senaste årens succé laddar vi för en ny omgång av skräpplockardagarna som kommer att äga rum under veckorna 22 och 23, säger Johan Åberg, avfallsansvarig.

  • Sista anmälningsdag är 22/4 2018.


-År 2016 var 1050 deltagare anmälda och till år 2017 ökade antalet anmälda till 1170, vilket är otroligt bra.

I Håll Sverige Rents ranking har Arvidsjaurs kommun klättrat från plats 70 (2016) i riket till plats 66 (2017) samt att vi fortfarande ligger tvåa i Norrbotten. Johan hoppas på bra uppslutning även detta år.

Bakgrund till kampanjen
Varje år anordnar Håll Sverige Rent, Sveriges största aktion mot nedskräpning. I kampanjen uppmuntras människor i alla åldrar att ge sig ut och plocka skräp.

Kampanjen är ett bra verktyg för kommuner som vill engagera sina invånare för att skapa en trevligare och renare kommun:
-Att plocka skräp är ett konkret sätt att påverka sin närmiljö till det bättre och skapa en stolthet över platsen man bor på samt att visa att nedskräpning inte är okej, säger Johan.


Skräpvandring med kommunalrådet och kommunchefen
Extra skräpplockningsaktivitet kommer att anordnas v 22 under onsdag 30/5 i form av skräpvandring med Arvidsjaurs kommunchef och kommunalråd.
Start: Vid Nyborgstjärnen
Tid:13.00 till ca 15.00.
(Ange "skräpvandring" när ni anmäler er så att vi vet hur mycket material vi ska ta med.)

Friskvårdstimme för kommunanställda
Kommunanställda får använda sin friskvårdstimme till skräpplockning under v 22 och v 23. (Ange friskvård vid anmälan.)

Anmälan
Skolor, förskolor och andra verksamheter (kommunala såväl som privata) samt privatpersoner anmäler sig på: http://www.hsr.se/vi-haller-rent/anmal-dig-till-vi-haller-rent-2018

 

  • Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rents skräpplockarmaterial, bestående av sopsäckar och soppåsar. Dessa finns att hämta ut på ÅVC från v 20. Skolor och förskolor kan få levererat enligt överenskommelse.
  • Utlottningar kommer att ske bland deltagarna.

    Bra att tänka på innan skräpplockning: Ni som plockar med barn- tänk på att de är nyfikna och gärna plockar upp allt möjligt från marken. Därför är det bra att gå igenom med barnen vad man får och inte får plocka. Vassa och farliga saker som glasbitar, sprutor, döda djur och likande bör överlåtas på en vuxen.

Sortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast på de återvinningsstationer som finns i kommunen. Övrigt skräp kan läggas i ordinarie sopkärl eller lämnas på ÅVC. Har skolor och förskolor behov av hämtning av avfall går det bra att kontakta ÅVC på 0960-15600 alternativt kundtjänst på 0960-15607. Vid övriga frågor, kontakta nämnda nummer.


Skriv ut: