Arvidsjaur är den högst rankade landsbygdskommunen i Norrbottens län när det kommer till attraktivitet och förbindelser, enligt Dagens Samhälles undersökning. Foto Kent Norberg.

Arvidsjaur - högst rankade kommunen i länet!

2017-05-11 09:38

Arvidsjaur är den högst rankade landsbygdskommunen i Norrbottens län när det kommer till attraktivitet och förbindelser. Det visar Dagens Samhälles (DS) årliga undersökning "Årets superkommuner". 

Årets superkommuner är, enligt DS, ett försök att fånga in vad som är framgångsfaktorer i kommunal utveckling.

Arvidsjaur är den 34:e högst rankade landsbygdskommunen i Sverige! God kommunal soliditet och hög attraktivitet är det som bidrar mest till att dra upp kommunens placering plus 31 placerinar, i den senaste rankningen av Sveriges landsbygdskommuner.

Utmärkelsen bygger på att kommunernas utveckling undersöks på tio områden. Flera av dem beskriver utvecklingen de senaste åren. Det handlar om attraktivitet, mätt i form av inrikes flyttnetto, hur många som lämnar grundskolan med gymnasiebehörighet, den kommunala ekonomin, kommunens kultursatsningar och antal företag i kommunen. DS granskar också förutsättningarna för framtiden: Befolkningens utbildningsnivå, kommunikationer, företagsamhet och demografi.

Läs mer om undersökningen via länken nedan.


Skriv ut: