Miljö och hälsa

Under rubriken Miljö- och hälsoskydd har vi samlat information som rör hälsa och boendemiljö, livsmedelshantering, miljöskydd och naturvård.

Vi har bl.a. information för dig som :

  • vill veta mer om miljöarbetet i kommunen
  • har eller tänker skaffa eget vatten och avlopp
  • arbetar med produktion eller försäljning av livsmedel
  • arbetar i företag eller med verksamhet som berörs av miljöfrågor

 

Informationen finns i undermenyerna till höger.

I Arvidsjaurs kommun är det Miljö- och byggenheten som har till uppgift att kontrollera att bestämmelser inom miljö-, hälsoskydds- och livsmedelsområdet följs. Kontakta Miljö- och byggenheten


 

"Norrbottens godaste kranvatten" - finns i Arvidsjaurs kommun!


Ronny Enoksson, Arvidsjaurs kommuns VA/gatuenhet i regionfinalen, i Luleå. Foto Kent Norberg.

113 kommuner tävlade under hösten 2015 för att ta sig till finaltplats i den rikstäckande kranvattentävlingen, arrangerad av Svenkst vatten.
Arvidsjaur var en av 18 kommuner som tog sig dit!

-Ni tillhör en exklusiv skara kommuner med extremt gott och bra vatten. Ni ska vara stolta att ha tagit er ända fram till finalen i Riksdagshuset, sa en av dagens jurymedlemmar; Mischa Billing, känd från Mästerkocken samt med en rad andra varierande merier inom vin, vatten och matlagning på sin cv.

Det blev dock Bromölla kommun som tog hem pokalen 2015. Men Arvidsjaur gick inte helt tomhänt från tävlingen, utan erkändes att få utatala  sig besitta: "Godaste kranvattnet i Norrbotten". Detta till nästa tävling, som brukar infalla vart femte år.

Fotnot:Arvidsjaurs kommun har även tidigare år legat i toppen, i Sverige, vad gäller "godaste kranvattnet". 

Skriv ut: